Absolwentka WPiA nagrodzona w konkursie na najlepsze prace magisterskie z prawa handlowego
Kornelia Mazur, absolwentka Wydziału Prawa i Administracji UO, zdobyła III nagrodę w 27. edycji ogólnopolskiego konkursu na najlepsze prace magisterskie z dziedziny prawa handlowego.
Jury doceniło pracę Kornelii Mazur zatytułowaną „Konwersja postępowania sądowego na postępowanie polubowne (arbitrażowe)”. Nasza absolwentka napisała ją pod kierunkiem dr. Tomasza Tomczaka, a obroniła w czerwcu 2024 roku.
Kornelia Mazur znalazła się na podium razem z Martą Wdowiak z Uniwersytetu Warszawskiego i Janem Ambrożym z Uniwersytetu Jagiellońskiego. Za swój sukces otrzymała 1500 zł i roczną prenumeratę „Przeglądu Prawa Handlowego”.
W komisji konkursowej znaleźli się: prof. dr hab. Adam Brzozowski, dr Jacek Krauss, dr hab. Marta Litwińska-Werner, dr Cezary Wiśniewski, dr hab. Łukasz Gasiński, dr Marek Maciąg, Anna Popławska oraz przewodniczący jury prof. dr hab. Marek Safjan – były prezes polskiego Trybunału Konstytucyjnego i były sędzia Trybunału Sprawiedliwości UE.
Konkurs zorganizowały: redakcja miesięcznika „Przegląd Prawa Handlowego” i koncern wydawniczy Wolters Kluwer Polska.
Uniwersytet Opolski przywiązuje dużą wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy internetowe Uczelni. W celu optymalizacji usług, umożliwienia prawidłowego funkcjonowania i zapisywania ustawień poszczególnych użytkowników, strony internetowe Uniwersytetu Opolskiego wykorzystują tzw. cookies (z ang. ciasteczka). Cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez serwis do przeglądarki internetowej użytkownika na urządzeniu końcowym (komputer, smartfon, tablet, itp.). W tym miejscu możecie Państwo podjąć decyzję dotyczącą typów plików cookies, które będą wykorzystywane w tym serwisie internetowym. Klikając Ustawienia możesz wybrać jakie cookies opcjonalne będą stosowane. Wyrażoną zgodę można wycofać w dowolnym momencie zmieniając wybrane ustawienia. Klikając Zaakceptuj wszystko zgadzasz się na użycie plików cookie i podobnych technologii we wszystkich wskazanych poniżej celach. Możesz odrzucić stosowanie cookies opcjonalnych klikając Odrzuć wszystkie.
Więcej informacji:
Polityka prywatności